čtvrtek 13. října 2016

Svatební přání pro knihomoly

Už mnohokrát jsem zde psala, že moji přátelé mne zásobují neobvyklými zakázkami. Čerstvě mám za sebou  objednávku na svatební přánį s kapelou Rammstein. 😁
Proto by se zadání: přání pro novomanžele na téma kniha, mohlo zdát snadné. Ale nebylo to tak. 



Jako základ přání posloužila bílá čtvrtka, polepená stránkou, ze staré knihy.



Pozn.: Tuto knihu jsem si dovezla z jednoho kurzu v Liberci, na téma Art Journal, pro který jsem se sice nadchla, ale nejsem ho schopná tvořit. Je to pro mne příliš silné umělecké kafe. Pokud nevíte co to Art journal je, doporučuji navštívit například některý z následujících odkazů:



Stránku knihy jsem upravila na požadovanou velikost, zkontrolovala text, aby nebyl třeba o smrti nebo něčem podobně nevhodném pro svatební přání, oinkoustovala jsem ji, dozdobila krajkou, stužkou, vystříhanými razítky lístků  a dvěma svitky ze stejné knihy. Takto připravenou kartičku jsem pomocí 3D čtverečků připevnila na kartónový základ a přání dokončila KETY razítkem "Gratulace". 

A co vy? Troufnete si ničit staré knihy? Máte pocit, že děláte něco zakázaného?

Děkuji Vám za nahlédnutí a přeji krásný den!
Hanule



2 komentáře:

  1. Hani, troufnu a mám u toho pocit zakázaného, vrchol mého studu byl při hlášce jednoho žáčka: "Ale paní učitelko, do knížek se neřeže!" Snažila jsem se vysvětlit, proč to dělám a hlavně do jaké knihy řežu (byl to nějaký rozpadlý škvár), ale stejně...zní mi to v uších. Občas nakouknu ve sběrném dvoře, co je tam za knižní poklady, ale někdy je mi to stejně líto a nestřihnu si :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Oli za komentář, tato kniha je z Tvé hromady, co si dovezla na sraz. Pamatuji si jak jsem pracně vybírala nějakou, kterou dokáži ničit. :-) Mám do dnes silné zábrany. Nedokáži knihu ani vyhodit...

      Vymazat