pondělí 14. listopadu 2016

Diář 2017 - S liškou

Je krásné mít přátele a ještě lepší je pokud si je scrapbookově vychováte. :-) A tak mi moje nejlepší kamarádka s manželem vozí z cest scrapbookové časopisy. Jsou už úplnými profesionály a umí koupit výhodná balení více časopisů nebo časopisy s razítky zdarma apod. Až sem veliká radost a ještě větší díky.


Ale pak se také může stát, že je k časopisu přidáno vánoční razítko lišky spící v srdci z chvojí, a Vaše kamarádka si na oplátku přeje nový diář, právě s tímto obrázkem... Tomu tedy říkám výzva.



Začala jsem tedy hledat přijatelně šílenou sadu papírů, která by ho patřičně doplnila. Měla jsem představu geometrických tvarů. A pražská Davona nezklamala. Ulovila jsem tam sadu Capsule Geometric Kraft od Papermanie. Ze které jsem nadšená! A styl letošní kolekce diářů je tak jasně dán.

Moje diáře mají již ustálenou podobu a výrobní postup. To od čeho se vždy odrážím je ústřední motiv konkrétního diáře.


V tomto případě je jím liška. A aby to nebylo příliš fádní, připravila jsem si její pozadí pomocí distress razítka. Lišku i pole pozadí jsem vybarvila anilinkami pomocí jemného vodního štětce.
Nepravidelná barevná mozaika nejen pěkně vypadá ale i mě moc bavila. Takové antistresové omalovánky. :-)


Podle velikosti motivu si připravím výřez v deskách diáře a celé je potáhnu scrapbookovým papírem. K lišce jsem vybrala zlato- oranžové trojúhelníky na hnědém podkladu.


Desky začistím, hřbet zpevním širší stužkou. a nechám schnout.


V mezičase si připravím vnitřní desky. Tentokrát jsem sáhla po šabloně Kruhy od Rangru a Distress Ink Spiced marmalade. Hrany jsem oinkoustovala odstínem Ground espreso.



Zkompletovat. A může do světa!


Ukázka použitého materiálu. 


Doufám, že bude pilně celý rok sloužit a dělat radost!

Děkuji Vám za nahlédnutí a přeji krásné dny!
Hanule


4 komentáře: