sobota 5. září 2015

Něco jako Project Life - začínám

Před dvěma lety jsem navštívila liberecký kurz Pretty Papers na téma Project life. Tehdy to byla začínající mánie nejen české scrap scény. 
Moc se mi líbilo nadšení Didi a Irči. Jejich kurz byl jako vždy perfektně připravený, se spoustou materiálu, technik. No prostě mám to ráda. :-) 
Tehdy jsem, ale popravdě kouzlu PL nepropadla. Klasické scrapbookové stránky mi přišly opravdovější. :-) 
Ale jak jde čas a mě se doma hromadí stohy fotografií a nedokončená alba. Pokud mám upřímně  zhodnotit svou scrap tvorbu - poslední kompletní album je rok 2010,... Ostudné.

Věděla jsem, že rok 2015 bude pro nás v mnoha ohledech zlomový. A také to, že pokud ho nebudu dokumentovat průběžně, tak dopadne jako roky předešlé. 

Nemá smysl se rozepisovat o tom, co všechny znáte - stíhat rodinu, zaměstnání, domácnost a k tomu dělat klasické scrapbookové album - pro mě nemožné. Věřím, že existují super ženy, které to dokáží. :-)  Já mezi ně, ale rozhodně nepatřím. 

Když tedy došlo na album letošního roku, rozhodla jsem se, že to tedy také zkusím.  A jak je mým zvykem, zase tak trochu mimo hlavní proud a po svém. Rozhodně nejsem první, kdo se vydal nízko nákladovou cestou. Ale Didi, měla pravdu, je to universální technika, vhodná pro všechny. :-) 



Začala jsem tedy po svém. :-) S měsíčním systémem. Od května 2015. Materiál co dům dal. Formát A4 - pořadače na kartičky a fotografie. 


První stránka je pro mě seznamovací. S formátem, obsahem, technikami. Je také hledáním vlastního stylu. Každý začátek je těžký. Ale baví mě. 


Kvůli úspoře času jsem se rozhodla pro ruční psaní, ač můj rukopis není nic moc. Ale je můj. :-) 
Podklady pro kartičky jsem vytvořila pomocí šablon a Distress ink. 


Nesmí samozřejmě chybět razítka od KETY a washi pásky.


A to nelepší na závěr. Stíhám to :-) 

Moc děkuji za váš čas! 
Přeji krásný víkend!
Hanule

3 komentáře:

  1. Vítej! ;-)) Už mám udělané do těchto kartičkových pořadačů 2 roky.... Letos jsem se pokouším do 30...kapsových a už teď vím, že příští rok se k nim vrátím. Držím pěsti, ať Tě to baví a jsem ráda, že mám spřízněnou dušičku ;-))

    OdpovědětVymazat
  2. Moc díky Kamčo, byla si mou inspirací! Jsem moc spokojená. :-)

    OdpovědětVymazat